Samen bouwen in CANVAS

Met CANVAS heb je het perfect voor elkaar.  Je woont binnen de singels van Enschede in een splinternieuw huis dat je compleet kunt indelen naar jouw woonwensen. Een ruime woonkeuken op de begane grond en de woonkamer op de verdieping? Een extra slaapkamer of grote hobbykamer? Een opbouw aan een riant dakterras? Jij bepaalt. De groene gezamenlijke binnentuin is een verlengstuk van je eigen achtertuin!

De ruimte voor eigen inbreng, het delen van groen, klimaatadaptatie en energiezuinigheid vormen de basis van het plan en zijn sterk verweven in de architectuur. Evenals de kenmerkende eigenschappen van de stof, krijgen de woningen een krachtig en duurzaam karakter.

CANVAS. Teken voor je woondroom.

Met een knipoog naar het rijke verleden van de Enschedese textielindustrie is de naam CANVAS ontstaan. CANVAS is als een schildersdoek met daarop een eerste schets van de meester. In potlood staan de contouren van woningen op het linnen. Samen met de architect kleur je jouw persoonlijke woonwensen verder in. Zo ontstaat een buurt met allure: geschakelde en halfvrijstaande stadswoningen die duidelijk familie van elkaar zijn, maar elk huis met het unieke signatuur van de bewoners.

Benieuwd hoe het Janninkkwartier eruit komt te zien?

Proef de sfeer en maak een virtuele tour door het stadshof.

Hoe werkt dat, samen bouwen in CANVAS?

Grenzend aan de Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg ligt het woonblok waar collectief gebouwd gaat worden. Stichting KUUB begeleidt jou en je buren gedurende het hele ontwikkel- en bouwproces; van planuitwerking tot oplevering van je woning. Je kiest een kavel en bijbehorende basiswoning. Als deze aan jou wordt toegewezen, ga je aan de slag met je woning. Dit is het leukste gedeelte! Samen met de architect maak je de woning op maat en naar jouw wensen af. Alle woningen worden zo zeer individueel, maar hebben nog wel een verwantschap met elkaar. Tijdens het hele traject organiseert KUUB een aantal collectieve bijeenkomsten waarin je wordt meegenomen in het proces en de planning. Tijdens deze bijeenkomsten wordt toelichting gegeven op bijvoorbeeld de technische installaties en kijk je samen naar de inrichting van het binnengebied. En, niet onbelangrijk: je leert je buren alvast kennen voordat je er gaat wonen. Dat maakt samen bouwen makkelijker, maar ook vooral leuker!

Kortom: CANVAS wordt een specifiek en eigentijdse buurt waarin je samen met je buren bepaalt hoe je gaat wonen. Teken jij voor je woondroom?

Over MX13 Architecten

De basiswoningen van CANVAS worden ontworpen door MX13 Architecten; een jong, fris en bevlogen architectenbureau uit Groningen. Door tijdens het ontwerpproces intensief in gesprek te gaan met de bewoners streeft MX13 ernaar in gezamenlijkheid een eigentijds totaalontwerp vorm te geven dat perfect aansluit bij de individuele woonwensen.

Over KUUB

KUUB is een stichting zonder winstoogmerk met hart voor haar klanten. KUUB is opgericht in 2002 en heeft sindsdien van honderden woonwensen geweldige huizen gemaakt.

‘Bij KUUB vinden we dat je huis moet voelen als een maatpak. Passend bij jouw manier van leven en bij jouw budget. We stippelen gezamenlijk de ‘reis naar het nieuwe huis’ uit. Dit doen we altijd in een vorm van co-creatie: met inbreng van de bewoners zelf. Wij zorgen ervoor dat dat het hele ontwikkel- en bouwproces op rolletjes loopt. Op deze manier hoef jij je alleen te richten op wat voor jou belangrijk is; de uitstraling en inrichting van jouw woning en buurt!’

Meer weten over KUUB? Klik hier!

Samen bouwen op een groene toplocatie in het Janninkkwartier? Of wil je graag meer weten?

Kijk voor meer informatie op canvasjanninkkwartier.nl of neem contact op met makelaar Ilse Kleinheerenbrink van Nieuw Wonen Twente via 085 273 23 77 of Mascha Lamanna van KUUB via 050 313 26 81.

Wij kijken er naar uit om samen met toekomstige bewoners aan de slag te gaan!