Kick-off samenbouwen in CANVAS

Samenbouwen op het Janninkkwartier?

De ontwikkeling van CANVAS is als een schildersdoek met daarop een eerste schets van de meester. De contouren van de basiswoningen liggen vast. Samen met de architect kleur je jouw persoonlijke woonwensen verder in. Je woont in CANVAS al vanaf €319.000,-.

Kom 23 januari naar de kick-off bijeenkomst van CANVAS! We vertellen je graag alles over collectief bouwen, de prachtige woningen van het plan en laten je zien wat de mogelijkheden zijn. Stichting KUUB, MX13 Architecten en de makelaars van Nieuw Wonen Twente staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Onder het genot van een hapje en drankje kun je rustig bladeren door de verkoopdocumentatie die voor je klaarligt.

donderdag 23 januari 2020
18:00 tot 20:00 uur
STOET, Pijpenstraat 15, 7511 GM in Enschede

Kom je ook? Laat het ons weten!
Mail je aanmelding naar canvas@kuub.info

CANVAS. Teken voor je woondroom.

Samen bouwen op een groene toplocatie in het Janninkkwartier? Dit kan binnenkort in CANVAS; een duurzaam en groen stadshof waarin jouw wensen en die van je buren centraal staan.

Grenzend aan de Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg ligt het woonblok waar collectief gebouwd gaat worden. Stichting KUUB begeleidt jou en je buren gedurende het hele ontwikkel- en bouwproces; van planuitwerking tot oplevering van je woning.

Met een knipoog naar het rijke verleden van de Enschedese textielindustrie is de naam CANVAS ontstaan. CANVAS is een leeg doek waar jij je woonwens op kan schilderen. De ruimte voor eigen inbreng, het delen van groen, klimaatadaptatie en energiezuinigheid vormen de basis van het plan en zijn sterk verweven in de architectuur. Evenals de kenmerkende eigenschappen van de stof, krijgen de woningen een krachtig een duurzaam karakter.

Hoe werkt dat, samen bouwen in CANVAS?

Je kiest een kavel en bijbehorende basiswoning. Als deze aan jou wordt toegewezen, ga je aan de slag met je woning. Dit is het leukste gedeelte! Samen met de architect maak je de woning op maat en naar jouw wensen af. Alle woningen worden zo zeer individueel, maar hebben nog wel een verwantschap met elkaar. Tijdens het hele traject organiseert KUUB een aantal collectieve bijeenkomsten waarin je wordt meegenomen in het proces en de planning. Tijdens deze bijeenkomsten wordt toelichting gegeven op bijvoorbeeld de technische installaties en kijk je samen naar de inrichting van het binnengebied. En, niet onbelangrijk: je leert je buren alvast kennen voordat je er gaat wonen. Dat maakt samen bouwen makkelijker, maar ook vooral leuker!

Kortom: CANVAS wordt een specifiek en eigentijdse buurt waarin je samen met je buren bepaalt hoe je gaat wonen. Teken jij voor je woondroom?

De voordelen van 'bouwen met de buren'

Jouw huis, naar jouw wensen. Dat is het eindresultaat van de route die je loopt met KUUB. Maar waarom samen met de buren, en niet alleen? Samen bouwen heeft een aantal mooie voordelen. Er is bijvoorbeeld budget om goede adviseurs in te kopen en er kunnen zo scherpere prijsafspraken gemaakt worden. Samen kun je de hele straat of buurt in één keer afmaken en bijvoorbeeld de tuinen door één landschapsarchitect laten inrichten. En, jouw toekomstige buren inspireren je met ideeën voor je eigen huis.

Over MX13 Architecten

De basiswoningen van CANVAS worden ontworpen door MX13 Architecten; een jong, fris en bevlogen architectenbureau uit Groningen. Door tijdens het ontwerpproces intensief in gesprek te gaan met de bewoners streeft MX13 ernaar in gezamenlijkheid een eigentijds totaalontwerp vorm te geven dat perfect aansluit bij de individuele woonwensen.

Over KUUB

KUUB is een stichting zonder winstoogmerk met hart voor haar klanten. KUUB is opgericht in 2002 en heeft sindsdien van honderden woonwensen geweldige huizen gemaakt.

‘Bij KUUB vinden we dat je huis moet voelen als een maatpak. Passend bij jouw manier van leven en bij jouw budget. We stippelen gezamenlijk de ‘reis naar het nieuwe huis’ uit. Dit doen we altijd in een vorm van co-creatie: met inbreng van de bewoners zelf. Wij zorgen ervoor dat dat het hele ontwikkel- en bouwproces op rolletjes loopt. Op deze manier hoef jij je alleen te richten op wat voor jou belangrijk is; de uitstraling en inrichting van jouw woning en buurt!’

Meer weten over KUUB? Klik hier!

Samen bouwen iets voor jou?

KUUB zoekt toekomstige deelnemers die samen willen bouwen op één van mooiste plekken van het Janninkkwartier! Heb je dus zin om mee te bouwen aan je eigen op maat gemaakte huis en buurt? Laat het ons weten, stuur een mail naar canvas@kuub.info of bel naar 050 313 26 81.

Wij kijken er naar uit om samen met toekomstige bewoners aan de slag te gaan! De verwachte start verkoop is voorjaar 2020.