Openbare ruimte

In het Janninkkwartier is de openbare ruimte het domein van de voetganger en fietser en is de auto slechts te gast. In het ontwerp voor de openbare ruimte en het verkeersplan wordt de afhankelijkheid van de auto verkleind. Een dicht netwerk aan voetgangers- en fietspaden zorgt voor een goed verbonden, efficiënte en groene wijk.

De contouren van de openbare ruimte worden gevormd door zeven bouwblokken. Deze bouwblokken vormen samen een interessante openbare ruimte van stedelijke parken en brede groene zomen, met elkaar verbonden door autoluwe straatjes. De toekomstige woningen worden gebouwd in gesloten bouwblokken, dit biedt aan de binnenzijde veel ruimte voor autoparkeren, spelen en (gemeenschappelijk) groen.

Inrichtingsplan
Benieuwd hoe de indeling van hoven, straten, paden en groen eruit ziet? Bekijk het voorlopige inrichtingsplan. Deze schets geeft een goed beeld op hoofdlijnen. Er volgen mogelijk nog wat technische wijzigingen. Op dit kaartje vind je alle straatnamen. De straten zijn vernoemd naar Enschedese verzetshelden en -heldinnen. Het afvalconcept is te bekijken op dit kaartje. De detaillering van de speelplekken is hier te zien.

De definitieve invulling van het Janninkkwartier kan afwijken van het getoonde. Aan bovenstaande beelden kunnen geen rechten worden ontleend.