Locatie

Het Janninkkwartier ligt ideaal aan de rand van het centrum. Het stadshof grenst aan de Zuiderval, Industriestraat, Getfertsingel en Cromhoffsbleekweg. Via de Zuiderval, de stadsas van Enschede, rij je in enkele minuten de A35 op. Van Amsterdam tot Frankfurt, je bent er zo.

Enschede is het kloppend hart van Oost-Nederland. De stad bruist en is volop in beweging. Bekijk deze video voor een mooi inkijkje in de stad.

Parkeren

De auto is te gast in het Janninkkwartier. Toch is parkeren geen probleem. Iedere woningeigenaar beschikt over één (ondergrondse) parkeerplaats. Aan de Cromhoffsbleekweg worden een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor deelauto’s. Verder komen elektrische oplaadpalen beschikbaar. Bezoekers parkeren hun auto aan de rand van de wijk. Hierdoor verdwijnt de auto vrijwel uit het straatbeeld en is er volop ruimte voor de fietsers en voetgangers.

Openbaar vervoer

Naast het Janninkkwartier ligt de Openbaar Vervoer-lijn. Dit betekent dat je beschikt over uitstekende busvoorzieningen. Binnen een minuut lopen pak je de bus richting centrum, het centraal station of naar andere wijken en omliggende plaatsen van Enschede. Ook het nabijgelegen centraal station maakt het Janninkkwartier tot een ideale locatie.

Fietsen en lopen

Na een drukke werkdag een hapje eten in het centrum? Of nog even langs de etalages slenteren. Het kan! Vanaf het Janninkkwartier fiets je in vijf minuten naar het centrum. Met de fiets ben je ook zo op de fietssnelweg, de F35 van Enschede naar Hengelo. Bovendien zet Enschede sterk in op de fiets als vervoersmiddel. Om de stad bereikbaar te houden wordt gewerkt aan verschillende projecten. Niet onbelangrijk: Enschede wil fietsstad 2020 worden! Een mooie ambitie.

Ideale ligging aan de rand van de stad met een goede ontsluiting