CANVAS: teken voor je woondroom

Samen bouwen op een groene toplocatie in het Janninkkwartier? Van planuitwerking tot oplevering van je woning? Dit kan binnenkort in CANVAS; een duurzaam en groen stadshof waarin jouw wensen en die van je buren centraal staan.

Grenzend aan de Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg ligt het woonblok waar collectief gebouwd gaat worden. Stichting KUUB begeleidt jou en je buren gedurende het hele ontwikkel- en bouwproces; van planuitwerking tot oplevering van je woning.

Met een knipoog naar het rijke verleden van de Enschedese textielindustrie is de naam CANVAS ontstaan. CANVAS is een leeg doek waar jij je woonwens op kan schilderen. De ruimte voor eigen inbreng, het delen van groen, klimaatadaptatie en energiezuinigheid vormen de basis van het plan en zijn sterk verweven in de architectuur. Evenals de kenmerkende eigenschappen van de stof, krijgen de woningen een krachtig een duurzaam karakter.

Hoe werkt dat, samen bouwen in CANVAS?
Je kiest een kavel en bijbehorende basiswoning. Als deze aan jou wordt toegewezen, ga je aan de slag met je woning. Dit is het leukste gedeelte! Samen met de architect maak je de woning op maat en naar jouw wensen af. Alle woningen worden zo zeer individueel, maar hebben nog wel een verwantschap met elkaar. Tijdens het hele traject organiseert KUUB een aantal collectieve bijeenkomsten waarin je wordt meegenomen in het proces en de planning. Tijdens deze bijeenkomsten wordt toelichting gegeven op bijvoorbeeld de technische installaties en kijk je samen naar de inrichting van het binnengebied. En, niet onbelangrijk: je leert je buren alvast kennen voordat je er gaat wonen. Dat maakt samen bouwen makkelijker, maar ook vooral leuker!

Kortom: CANVAS wordt een specifiek en eigentijdse buurt waarin je samen met je buren bepaalt hoe je gaat wonen. Teken jij voor je woondroom?

De voordelen van ‘bouwen met de buren’
Jouw huis, naar jouw wensen. Dat is het eindresultaat van de route die je loopt met KUUB. Maar waarom samen met de buren, en niet alleen? Samen bouwen heeft een aantal mooie voordelen. Er is bijvoorbeeld budget om goede adviseurs in te kopen en er kunnen zo scherpere prijsafspraken gemaakt worden. Samen kun je de hele straat of buurt in één keer afmaken en bijvoorbeeld de tuinen door één hovenier laten inrichten. En, jouw toekomstige buren inspireren je met ideeën voor je eigen huis. Je kent ze al voordat je verhuist!

Over MX13
De basiswoningen van CANVAS worden ontworpen door MX13; een jong, fris en bevlogen architectenbureau uit Groningen. Door tijdens het ontwerpproces intensief in gesprek te gaan met de bewoners streeft MX13 ernaar in gezamenlijkheid een eigentijds totaalontwerp vorm te geven dat perfect aansluit bij de individuele woonwensen.

Over KUUB
KUUB is een stichting zonder winstoogmerk met hart voor haar klanten. KUUB is opgericht in 2002 en heeft sindsdien van honderden woonwensen geweldige huizen gemaakt.

‘Bij KUUB vinden we dat je huis moet voelen als een maatpak. Passend bij jouw manier van leven en bij jouw budget. We stippelen gezamenlijk de ‘reis naar het nieuwe huis’ uit. Dit doen we altijd in een vorm van co-creatie: met inbreng van de bewoners zelf. Wij zorgen ervoor dat dat het hele ontwikkel- en bouwproces op rolletjes loopt. Op deze manier hoef jij je alleen te richten op wat voor jou belangrijk is; de uitstraling en inrichting van jouw woning en buurt!’ Meer weten over KUUB? Klik hier

Wij kijken er naar uit om samen met toekomstige bewoners aan de slag te gaan! De verwachte start verkoop is het najaar van 2019.

Samen bouwen iets voor jou?
Neem dan contact op met KUUB. Dit kan via canvas@kuub.info of door te bellen naar 050 313 26 81.